Het zijn de donkere dagen voor kerst, maar daar gaat Stad & Natuur licht in brengen! Met een sfeervol kleinschalig Winterfestival op stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Voor jong en oud is er van alles te doen en te zien: de voorstelling ‘Geen stille nacht…’ in de Schaapskooi, het authentieke Dickenskoor dat Christmas Carols zingt, diverse creatieve workshops voor kinderen, een kleine markt met producten van Almeerse makers en Almeerse bodem en een heel parcours aan workshops, spellen en theater verzorgd door bijna 70 studenten van het MBO College Almere Poort.

In en om het gebouw van Stad & Natuur wordt een aantal workshops gegeven door Almeerse kunstenaars en creatievelingen. Bij Roger ga je je eigen kaars dompelen van kaarsvet. Bertina gaat aan de slag met de techniek embossing, waarmee jij je eigen kersthanger voor in de boom kunt ontwerpen. Elly is zoals altijd aanwezig met een stoere kerstworkshop. Bij Daniella maak je van gerecyclede materialen een kersthanger. En met Leonie maak je een verzorgingsproduct om mooi de kerstdagen in te gaan. Joost gaat een gezonde kerstbal of kerstboom met je maken, die je lekker op mag eten. Of ga op de foto bij SayKaas in de bus met kerstattributen.

Studenten van het MBO College Poort verzorgen diverse workshops, spellen, theater en andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan schminken met een winters tintje, workshops waarbij je je eigen windlichtje, kerstboom, sneeuwpop of rendier maakt. Maar ook marshmellows roosteren boven het kampvuur. Of samen met je familie een race doen op familieskies, winterbowlen en een sneeuwballengevecht. En kom naar de kampvuurverhalen van vos, eekhoorn, beer en konijn luisteren. Ook is er een winters reisbureau!

Daarnaast zijn er een beperkt aantal kramen van Almeerse makers en Almeerse producten waarbij onder andere wolproducten van onze eigen schapen door de Almeerse Wolunie worden verkocht. Ook is Malproduct aanwezig met keramiek en meubels met een Almeers tintje. Almeerse Weelde laat je graag kennis maken met producten van Almeerse bodem. Bij de kraam van Dubbel-Op kun je terecht voor een hapje en een drankje. Stadsbrouwerij de Kemphaan verkoopt lekker Kemphaanbier.

  • 15-12-2019, 00:00 - 00:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD ALMERE
winkel@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!