Stap in de wondere wereld van het verleden en de natuur tijdens de Open Monumentendagen! Dit jaar hebben we twee toffe workshops voor jong en oud.

VR Film: Op de Rug van de Zeearend
Ondanks dat Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is gesloten vanwege een grote verbouwing worden er nog steeds interessante activiteiten georganiseerd. Op 15 september nemen we je mee op reis door de Oostvaardersplassen met onze nieuwe VR-ervaring. Op Stadslandgoed De Kemphaan staan we klaar met onze VR-brillen. Naast deze nieuwe film kunnen geïnteresseerden ook mee terug naar vier perioden uit de Nederlandse geschiedenis: de Steentijd, de Bataafse opstand, het VOC-tijdperk en de Tweede Wereldoorlog. Uit al deze tijdperken zijn resten gevonden in de Oostvaardersplassen, de films die hierover zijn gemaakt nemen de kijkers mee terug naar die tijd in 3D, stap bijvoorbeeld aan boord van een VOC schip of vlieg mee in een bommenwerper.

AutOud Hout Workshop
Ontdek de kunst van het upcyclen in onze ‘AutOud Hout’ workshop! Onder leiding van Marieke Bakker van A.M. Andersen Meubelmakerij en Stoffeerderij, leer je hoe je van oud hout je eigen unieke houten auto kunt ontwerpen en in elkaar timmeren. Deze interactieve workshop, perfect voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en hun ouders, nodigt uit tot een middag vol creativiteit en innovatie. Verken de technieken om oud hout nieuw leven in te blazen en laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden van hergebruik. Kom en creëer iets bijzonders!

Praktische Informatie:

Datum en Tijd: 15 september, van 13:00 tot 16:00 uur.
Locatie: Stad & Natuur Almere, Kemphaanstraat 1, Almere.
Toegang: Gratis. Geen reservering nodig, maar vol = vol.

  • 15-09-2024, 13:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat
1358 AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 036-5475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!