Bijen zijn een hot item! Ze komen de laatste jaren vaak in het nieuws omdat het niet zo goed gaat met de bijenstand. En dat is slecht nieuws, want bijen zijn nodig voor de bestuiving, 80% van de eetbare gewassen is hiervan namelijk afhankelijk. Maar bijen zijn ook ontzettend interessant, nuttig en slim.

Tijdens de bijenpraatjes leer je van alles over de bijen. Weet jij eigenlijk hoe de honing gemaakt wordt die jij in je thee drinkt, hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Imkers Cor en Marlies weten er van alles over en delen dit graag met je.

Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal, leren jong en oud dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Waarom word je eigenlijk imker en wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen?

Wist je dat onze honing veel wordt afgenomen door mensen die hooikoorts hebben? Het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar veel mensen allergisch voor zijn. Een soort van gratis immunotherapie dus! Als de honing weer voorradig is, kun je deze ook kopen tijdens de bijenpraatjes.

  • 14-08-2019, 14:00 - 15:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat 1
1358AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 0365475050

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!