Zondag 15 juli organiseert Stad & Natuur de tweede editie van Festival Rolling Nature. Het natuur- en cultuurfestival is bestemd voor iedereen – van 0 tot 100 – met een groen hart en een frisse neus. En of je nu in een bal over het water wilt rollen, plaats neemt in de duikboot, of bij één van de aanwezige bussen en trucks komt knutselen: op dit festival kan het allemaal! Tussen 12-16 uur proef, voel en beleef je de veelzijdigheid van Stadslandgoed De Kemphaan! De toegang en veel activiteiten zijn gratis, voor specifieke activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd van 1 of 2 strippen.

Veelzijdige activiteiten

Rolling Nature is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals, maar dit keer is het belangrijkste ingredient niet food, maar de natuur. Als bezoeker kun je aan de slag met uiteenlopende activiteiten. Zo kun je aan de slag bij de trucks/bussen van Oerz, de Say Kaas Photobus, de Doezo Ontdekbus, de Stad en Natuurbus en de Kunstbus. Ook zijn diverse natuurorganisaties uit Almere aanwezig, natuurlijk Stad & Natuur, maar ook het IVN Almere en Staatsbosbeheer. Op cultureel gebied hebben we Kapitein Kosto, die met zijn duikboot naar de Kemphaan komt. De Duikboot is een minitheatertje voor maximaal 12 kinderen tot 12 jaar. Helaas…maar volwassenen kunnen er (bijna) niet in. Zij kunnen stiekem even door de patrijspoortjes kijken. Binnen is het spannend donker en valt er van alles te zien en te ontdekken. Wat?…dat is nog geheim! Verder zijn er verschillende informatie-, educatie- en doe-stands, kom je alles te weten over bijen en schapen en leiden natuurgidsen je rond door de IVN Bomentuin. Omdat je van zo’n festival natuurlijk trek krijg, kun je ter plekke bij de stand van Dubbel-Op terecht voor een lekker kopje koffie en wat lekkers.

Dit jaar valt de Bijen- en insectendag samen met Rolling Nature. Beiden vinden rondom het gebouw van Stad & Natuur plaats.

  • 15-07-2018, 12:00 - 16:00

Contactinformatie
Kemphaanstraat 1
1358AD Almere
info@stadennatuur.nl

Bel 0365475050

Komm
zusammen!

Erleben Sie die Natur auf Stadslandgoed de Kemphaan!