Hier vind je alle updates & maatregelen die op de Kemphaan getroffen worden met betrekking tot Covid-19. Heb je vragen over een bepaalde partij op de Kemphaan of staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan vooral een mail naar info@kemphaan.nl.

Corona updates

Klimbos en Buitencentrum weer open!

Je kan weer klimmen bij het klimbos! Fun Forest is weer open voor alle leeftijden. Per boeking mogen maximaal 4 personen van 27 of ouder mee klimmen. Online kaarten boeken is verplicht. Ga naar www.funforest.nl om tickets te kopen of de Covid-19 maatregelen van het klimbos te bekijken.

Ook het Buitencentrum is weer open voor bezoekers. De horeca is naast voor Take-away nu ook open met het terras. De openingstijden zijn als volgt:
Zaterdag & zondag van 10.00-17.00 uur;
Woensdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur;
Maandag & dinsdag gesloten.

De toiletten zijn open en bereikbaar via de horeca;
Er is ook een aangepast kabouterpad & cijferpuzzeltocht. Deze zijn verkrijgbaar via het Buitencentrum of, wanneer dit gesloten is, via de horeca. Het MTB-vignet is ook verkrijgbaar bij het Buitencentrum en via de horeca.

Buitencentrum open voor bestellingen

Vanaf 10 februari is het Buitencentrum op woensdag, donderdag en vrijdag open voor bestellingen. Deze kunnen online of telefonisch doorgegeven worden via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl of 036 5384416. Ophalen kan 4 uur later, tussen 10:00 en 16:00.

Tip: houd de Facebook pagina van het Buitencentrum in de gaten!

Verdere bijzonderheden:

-  Het kabouterpad is online te boeken
-  MTB vignet is niet te boeken
-  De toiletten zijn gesloten
-  Horeca is open voor Take-Away van 10:00 tot 16:00 uur

Wij zijn dicht, horeca alleen open met take-away - 15 december 2020

Door de lockdown die op 15 december 2020 is ingevoerd, blijven al onze gebouwen gesloten tot 2 maart.

Kip & Ei Restaurant Dubbel-Op en Restaurant Buitengewoon Lekker zijn open voor take-away.

Jungle, Buitencentrum, Klimbos en Camping gesloten - 4 november 2020

Helaas moeten verschillende gebouwen op de Kemphaan hun deuren sluiten naar aanleiding van de persconferentie die op 3 november plaatsvond.

Dierenpark Almere Jungle gaat op 5 november dicht voor publiek en verwacht op 19 november weer open te gaan.

Buitencentrum Almeerderhout sluit per 5 november ook haar deuren voor bezoekers en hoopt deze op 19 november weer te kunnen openen.

Klimbos Fun Forest blijft vanaf 5 november dicht en gaat pas in februari 2021 weer open.

Natuurcamping de Kemphaan is vanaf heden gesloten tot april 2021.

Horeca gesloten & evenementen geannuleerd - 16 oktober 2020

Helaas even geen lunch, diner of kopje koffie op het terras. Per 15 oktober 2020 is het Jungle Café gesloten. Buitengewoon Lekker en Kip & Ei Restaurant Dubbel-Op zijn enkel geopend voor take-away.

Bij Buitencentrum Almeerderhout zijn de excursies met begeleiding geannuleerd tot en met woensdag 11 november.

Fun Forest heeft het Nacht- & Halloweenklimmen geannuleerd. Had je al een ticket gekocht? Fun Forest neemt zo snel mogelijk contact met je op.

 

Je kan weer dieren kijken bij Almere Jungle! - 19 juni 2020

Goed nieuws voor alle dierenvrienden, je kan weer op bezoek bij Almere Jungle! Om het aantal bezoekers te stroomlijnen, werkt de Jungle nu met online kaartverkoop. Wil je op bezoek bij de dieren? Boek dan je kaartjes van tevoren op almerejungle.nl. Er is een hoop veranderd in de afgelopen maanden, zo zijn er speciale paden gemarkeerd voor éénrichtingsverkeer en is er weer hard gewerkt aan het vernieuwen van een aantal dierenverblijven. Wanneer ga jij langs?

Kamperen in je tentje - 10 juni 2020

Yes, vanaf 15 juni is het sanitair op Natuurcamping de Kemphaan ook weer open. Dit betekent dat je geen eigen toilet of douche meer nodig hebt, en je vanaf volgende week weer met je tentje op de Kemphaan kan kamperen. Ben je benieuwd of er nog een plekje is en welke regels er gelden op de Natuurcamping? Kijk dan op dewebsite of neem contact op met de beheerder.

Het Buitencentrum is weer open! - 2 juni 2020

Ook het Buitencentrum is vanaf deze week weer geopend! Je kan dus weer heerlijk speuren in de winkel en wat lekkers eten en drinken op het terras. Ook is er voor de kinderen een aangepast kabouterpad!

Er gelden nog een paar regels. Zo moet je een mandje mee de winkel in en mogen er maar 6 mensen tegelijk winkelen. Ook is het Buitencentrum nog niet ieder weekend geopend. Wil je weten wat je te wachten staat? Kijk dan deze handige video.

Het Buitencentrum is woensdag tot en met vrijdag open van 10:00 tot 16:00 en ieder laatste weekend van de maand. Wanneer de winkel gesloten is, kan je bij het restaurant terecht voor het kabouterpad en het MTB vignet.

Kip en Ei Dubbel-Op gaat weer open! - 22 mei 2020

Goed nieuws voor de terrasgangers, want op 1 juni om 12:00 gaat het terras van Kip & Ei restaurant Dubbel-Op weer open. Het team heeft hard gewerkt om het restaurant helemaal corona-proof te maken, zo is er een digitale menukaart en kan je bestellen via je eigen telefoon. Ook is er een looproute gemaakt en moet je natuurlijk zo veel mogelijk aan tafel blijven zitten.

Wil je meer weten over de maatregelen die Kip & Ei Dubbel-Op neemt, of wil je de digitale menukaart alvast bekijken voor je bezoek? Dat kan via dubbel-op.nl!

Fun Forest is weer open! - 13 mei 2020

Vanaf vandaag is het klimbos op de Kemphaan weer geopend. Momenteel mogen alleen kinderen nog klauteren in het bos, maar hopelijk mag het bos binnenkort ook open voor volwassenen. Vanwege het beperkte aantal plaatsen in het klimbos is reserveren tijdelijk verplicht. Dit kan op de website van Fun Forest.

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de heropening van het park. Er zijn verscheidene aanpassingen gedaan en nieuwe regels doorgevoerd in het klimbos op adviezen van het RIVM, de veiligheidsregio én het NOC*NSF.

Wil je meer weten over de veiligheidsmaatregelen of heb je vragen naar aanleiding van de bovenstaande tekst? Je vindt alle informatie en de veel gestelde vragen hierover terug op www.funforest.nl/veiligheid.

Overnachten op de Natuurcamping - 8 april 2020

Natuurcamping de Kemphaan mag deze periode geopend blijven, echter zijn er tot 1 juli helaas geen sanitaire voorzieningen zoals de overheid landelijk heeft opgelegd. Indien je over een eigen toilet en vuilwatertank beschikt en toch graag wil recreëren dan bent je van harte welkom! Het chemisch toiletstort en watervoorziening (buitenkraan) zijn wél in werking.

In het laagseizoen (mei) geniet je van 30% korting over de huidige tarifering, in het hoogseizoen, vanaf juni, 15% zolang als de restricties gaande zijn omdat niet alle faciliteiten te genieten zijn. Het percentage wat van toepassing is wordt bij aankomst in mindering gebracht.

Reserveren tot 1 juli 2020? Neem dan telefonisch contact op of stuur je aanvraag per e-mail. Er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar om zoveel mogelijk vrije ruimte te behouden.

Algemene update - 13 maart 2020

Beste bezoeker,
Op donderdag 12 maart is door de overheid besloten dat alle grote publiekslocaties gesloten dienen te worden om de verspreiding van het corona virus in te dammen. Ook alle evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast.

Om deze reden hebben een aantal van onze deelnemers hun deuren gesloten. Het gaat hierbij om Almere Jungle, Stad & Natuur, Stichting AAP, Fun Forest en Restaurant Kip & Ei Dubbel-Op. De evenementen en excursies vanuit Buitencentrum Almeerderhout gaan niet meer door.

De boerenmarkt op zaterdag gaat wel door. De organisatie zorgt ervoor dat de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen worden en dat de bezoekers van de markt zich hier aan houden.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!