Hier vind je alle updates & maatregelen die op de Kemphaan getroffen worden met betrekking tot Covid-19. Heb je vragen over een bepaalde partij op de Kemphaan of staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan vooral een mail naar info@kemphaan.nl.

Corona updates

Je kan weer dieren kijken bij Almere Jungle! - 19 juni 2020

Goed nieuws voor alle dierenvrienden, je kan weer op bezoek bij Almere Jungle! Om het aantal bezoekers te stroomlijnen, werkt de Jungle nu met online kaartverkoop. Wil je op bezoek bij de dieren? Boek dan je kaartjes van tevoren op almerejungle.nl. Er is een hoop veranderd in de afgelopen maanden, zo zijn er speciale paden gemarkeerd voor éénrichtingsverkeer en is er weer hard gewerkt aan het vernieuwen van een aantal dierenverblijven. Wanneer ga jij langs?

Kamperen in je tentje - 10 juni 2020

Yes, vanaf 15 juni is het sanitair op Natuurcamping de Kemphaan ook weer open. Dit betekent dat je geen eigen toilet of douche meer nodig hebt, en je vanaf volgende week weer met je tentje op de Kemphaan kan kamperen. Ben je benieuwd of er nog een plekje is en welke regels er gelden op de Natuurcamping? Kijk dan op dewebsite of neem contact op met de beheerder.

Het Buitencentrum is weer open! - 2 juni 2020

Ook het Buitencentrum is vanaf deze week weer geopend! Je kan dus weer heerlijk speuren in de winkel en wat lekkers eten en drinken op het terras. Ook is er voor de kinderen een aangepast kabouterpad!

Er gelden nog een paar regels. Zo moet je een mandje mee de winkel in en mogen er maar 6 mensen tegelijk winkelen. Ook is het Buitencentrum nog niet ieder weekend geopend. Wil je weten wat je te wachten staat? Kijk dan deze handige video.

Het Buitencentrum is woensdag tot en met vrijdag open van 10:00 tot 16:00 en ieder laatste weekend van de maand. Wanneer de winkel gesloten is, kan je bij het restaurant terecht voor het kabouterpad en het MTB vignet.

Kip en Ei Dubbel-Op gaat weer open! - 22 mei 2020

Goed nieuws voor de terrasgangers, want op 1 juni om 12:00 gaat het terras van Kip & Ei restaurant Dubbel-Op weer open. Het team heeft hard gewerkt om het restaurant helemaal corona-proof te maken, zo is er een digitale menukaart en kan je bestellen via je eigen telefoon. Ook is er een looproute gemaakt en moet je natuurlijk zo veel mogelijk aan tafel blijven zitten.

Wil je meer weten over de maatregelen die Kip & Ei Dubbel-Op neemt, of wil je de digitale menukaart alvast bekijken voor je bezoek? Dat kan via dubbel-op.nl!

Fun Forest is weer open! - 13 mei 2020

Vanaf vandaag is het klimbos op de Kemphaan weer geopend. Momenteel mogen alleen kinderen nog klauteren in het bos, maar hopelijk mag het bos binnenkort ook open voor volwassenen. Vanwege het beperkte aantal plaatsen in het klimbos is reserveren tijdelijk verplicht. Dit kan op de website van Fun Forest.

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de heropening van het park. Er zijn verscheidene aanpassingen gedaan en nieuwe regels doorgevoerd in het klimbos op adviezen van het RIVM, de veiligheidsregio én het NOC*NSF.

Wil je meer weten over de veiligheidsmaatregelen of heb je vragen naar aanleiding van de bovenstaande tekst? Je vindt alle informatie en de veel gestelde vragen hierover terug op www.funforest.nl/veiligheid.

Overnachten op de Natuurcamping - 8 april 2020

Natuurcamping de Kemphaan mag deze periode geopend blijven, echter zijn er tot 1 juli helaas geen sanitaire voorzieningen zoals de overheid landelijk heeft opgelegd. Indien je over een eigen toilet en vuilwatertank beschikt en toch graag wil recreëren dan bent je van harte welkom! Het chemisch toiletstort en watervoorziening (buitenkraan) zijn wél in werking.

In het laagseizoen (mei) geniet je van 30% korting over de huidige tarifering, in het hoogseizoen, vanaf juni, 15% zolang als de restricties gaande zijn omdat niet alle faciliteiten te genieten zijn. Het percentage wat van toepassing is wordt bij aankomst in mindering gebracht.

Reserveren tot 1 juli 2020? Neem dan telefonisch contact op of stuur je aanvraag per e-mail. Er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar om zoveel mogelijk vrije ruimte te behouden.

Algemene update - 13 maart 2020

Beste bezoeker,
Op donderdag 12 maart is door de overheid besloten dat alle grote publiekslocaties gesloten dienen te worden om de verspreiding van het corona virus in te dammen. Ook alle evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast.

Om deze reden hebben een aantal van onze deelnemers hun deuren gesloten. Het gaat hierbij om Almere Jungle, Stad & Natuur, Stichting AAP, Fun Forest en Restaurant Kip & Ei Dubbel-Op. De evenementen en excursies vanuit Buitencentrum Almeerderhout gaan niet meer door.

De boerenmarkt op zaterdag gaat wel door. De organisatie zorgt ervoor dat de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen worden en dat de bezoekers van de markt zich hier aan houden.

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!