Kip & Ei restaurant Dubbel-Op

Kip & Ei restaurant Dubbel-Op met een terras op het water en uitzicht op de AAP-eilanden van stichting AAP! Dat is alleen al een attractie. Maar dan ook nog eens een biologisch broodje eten in de vorm een apenkop met (h)eerlijke en biologische producten maakt de tussenstop op ons terras en restaurant nog aantrekkelijker. Het certificaat Lekker Glutenvrij 2018 geld voor de pannenkoeken, kipproducten, frietjes, sauzen. Glutenvrije broodjes zijn er op aanvraag. Er zijn vele huisgemaakte gerechten zoals bijvoorbeeld Opa’s kippensoep, huisgemaakte kipsaté, de kipgehaktballetjes en Cindy’s taart. Uniek is Dubbel-Op met haar insectengerechten, een proeverij met een uitdaging en zeker lekker.

Bosrestaurant Buitengewoon Lekker

Buitengewoon Lekker Almeerderhout wordt verzorgd door HSL Almere en is gevestigd in het Buitencentrum Almeerderhout. Een ideaal vertrekpunt voor een dag natuurbeleving. Na een lange wandeling of fietstocht is het heerlijk genieten bij de open haard of op het grote terras. (met uitzicht op het Zuiderzee Speelbos en het klimpark). Bij Buitengewoon lekker wordt er zoveel mogelijk met biologische producten gewerkt. Voor familiebijeenkomsten, bedrijfsrecepties, evenementen of vergaderingen ben je van harte welkom. Misschien een leuk idee om een bijeenkomst te combineren met één van de vele excursies/activiteiten. Bij Buitengewoon Lekker kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie, lunches, koffietafel, High Tea, kinder high tea, high wine, baby shower, kinderfeestje, borrel, luxe buffetten, barbecue en diverse soorten vergader- en groepsarrangementen.

Landgoedwinkel

Op zoek naar biologische en gezonde voedingsmiddelen? Kom naar de Landgoedwinkel van Almere Jungle waar je veel keus hebt uit allerlei gezonde streekproducten. De winkel is maar liefst 1200 m² en biedt ook diverse cadeaus, decoratie artikelen, praktische tuinartikelen en binnen- en buitenplanten. De Landgoedwinkel is een zeker een bezoekje waard. Je wordt dan ook 7 dagen in de week met veel plezier geholpen door de medewerkers en deelnemers van Nieuwland Werk Taal Zorg. De winkel is open van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zondag zijn we open vanaf 11.30 tot 17.30 uur.  

Jungle Café

Kom na een actieve wandeling uitrusten met een lekkere bak koffie met appeltaart bij het Jungle Café. In de zomer kun je er in de zon zitten op het grote terras en genieten van het Stadslandgoed. Ook is er ‘s zomers een ijssalon met heerlijk (schep)ijs. ’s Winters kun je genieten van je warme chocolademelk met slagroom rond de houtkachel. Je wordt bediend door de enthousiaste medewerkers én deelnemers van Nieuwland Werk Taal Zorg. Het Jungle Café is elke dag geopend. Op maandag tot en met zaterdag kun je bij ons terecht tussen 10.00 en 17.00 uur en op zondag vanaf 12.00 tot 17.00 uur.

Boerenmarkt bij de Stadsboerderij

De lekkerste biologische producten haal je elke zaterdagochtend op de boerenmarkt! De boerenmarkt vind je in de schuur van de stadsboerderij. Alle producten op de markt zijn dagvers en zelfgemaakt. Zo vind je er rundvlees van de eigen koeien, verschillende kazen, kruidenierswaren, het echte zelf gebrouwen Kemphaan bier, vers gebakken brood, banket en andere overheerlijke producten. Je vindt hier trouwens niet alleen etenswaren, maar ook biologische schoonmaakmiddelen, huidverzorgingsproducten én verse bloemen. Breng dus snel een bezoek aan de Boerenmarkt en ontdek wat ze nog meer te bieden hebben!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!