Dieren kijken bij Stad & Natuur

De dieren horen bij de Kemphaan en wie er regelmatig komt, raakt ook steeds meer betrokken bij het wel en wee van de dieren. Stad & Natuur heeft op de Kemphaan een kleine schaapskooi met schapen, geiten en een varken. Ook staat er in de tuin naast het kantoorgebouw van Stad & Natuur de Ids van Dussen bijenstal waar miljoenen bijen leven. De imker houdt in het voorjaar en de zomer regelmatig bijenpaatjes, waarin hij alles vertelt over het leven van de bijen en het nuttige werk dat ze doen. Er is dan ook heerlijke verse honing te koop. Je kunt overal een kijkje nemen bij de dieren, behalve in de schaapskooi wanneer de lammetjes worden geboren. Dit aflammeren moet vanwege landelijke richtlijnen achter gesloten deuren plaatsvinden.

Op zoek naar De Grote Vijf in het Almeerderhout – bever

Kom speuren naar de bever in de Stadsbossen van Almere. Na een korte uitleg over het gebied loop je samen met de boswachter naar de klaarliggende kano’s. Onderweg daar naartoe zie je al plekken waar de bever aan bomen heeft geknaagd en krijg je een indruk van hun leefomgeving. Eenmaal bij de kano’s drinken we koffie of thee met wat lekkers erbij. Daarna kano je samen met de boswachter van Staatsbosbeheer door het leefgebied van de bever. Je krijgt onder andere een burcht te zien en hopelijk ook de bever zelf. Natuurlijk verblijven ook andere wilde dieren in dit gebied, die hun sporen achter laten. Een avontuurlijke tocht in de schemer.   Speur mee naar de vijf wilde dieren van Nederland Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op diverse locaties kun je op zoek naar ree, edelhert, wild zwijn, bever en zeehond. Kortom: een groot avontuur voor het hele gezin! Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Met de beverbus door het Almeerderhout

Ontdek het Almeerderhout vanuit de nieuwe ecokar de Beverbus. De Beverbus volgt elke zaterdag en zondag een hop-on hop-off route; onderweg heb je de gelegenheid om bij drie verschillende halteplaatsen in en uit te stappen en je route zelf lopend te vervolgen. Je kunt ook bij de volgende rit weer instappen om je naar het Buitencentrum Almeerderhout terug te laten brengen. Tijdens de tocht vertelt de gids je alles over dit jonge natuurgebied in Flevoland. Neem je fototoestel mee, want wie weet kom je onderweg een ree, vos of andere bewoner van deze stadsbossen tegen. Buitencentrum Almeerderhout Vooraf of na afloop van de rit kun je in het Buitencentrum nog van alles te weten komen over het gebied en de vele andere activiteiten die georganiseerd worden. Na die lange wandeltocht kun je natuurlijk ook lekker nagenieten op het terras van het bosrestaurant. Het adres van Buitencentrum Almeerderhout is; Kemphaanlaan 4, 1358 AG ALMERE, T 036-5384416, www.hetknaagtinalmere.nl

Rondleiding Stichting AAP

Meer weten over de stichting en hoe de apen hier leven? Boek dan nu een rondleiding in het opvangcentrum en bekijk de ondeugende apen van dichtbij. Rondleidingen worden gegeven op vrijdag, zaterdag en zondag. Inschrijven is mogelijk door te bellen naar 036 523 87 87 of via www.aap.nl. Stichting AAP redt apen uit verschillende benarde situaties en geeft ze een warm thuis. Je vindt hier onder meer mantelbavianen, groene bavianen en berberapen die het liefst de hele dag met elkaar spelen om het nare verleden achter zich te laten.    

Almere Jungle

Dieren bezoeken Almere Jungle

Ga op avontuur in dierenpark Almere Jungle en kom oog in oog staan met o.a. onze stokstaartjes en wasberen. Voer meer dan 100 waterschildpadden of onze grote vissen en ontdek alle andere exotische (opvang) dieren van wel heel dichtbij!

Koeienpraatjes op de Stadsboerderij

Breng een bezoek aan de stallen van de Stadsboerderij op landgoed de Kemphaan en luister naar de boer en zijn hulpboeren tijdens de Koeienpraatjes! Zij vertellen je allemaal leuke weetjes over koeien in het algemeen en over de koeien die worden gehouden op de Stadsboerderij. Iedereen is van harte welkom om langs te komen op de laatste zondag van de maand rond 14.00 uur in de stal! Achteraf kun je altijd een praatje maken met de boer en zelfs een stukje vlees van de eigen koeien kopen voor op de barbecue.  

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!