In een kano op Bever-safari

Kom speuren naar de bever in de Stadsbossen van Almere. In samenwerking met Bever organiseert Staatsbosbeheer een kanotocht van 10 km door het Almeerderhout. Met driepersoons kano’s vaar je door het prachtige afwisselende Almeerderhout, het leefgebied van de bever. Je gaat onderweg op zoek naar beversporen en beverburchten. Hopelijk krijg je ook de bever zelf te zien! Een Buitengewone Belevenis… Natuurlijk verblijven ook andere wilde dieren in dit gebied, die hun sporen achter laten. Een avontuurlijke tocht in de schemer.

Vroege Vogelkorting bij klimbos Fun Forest

Sta jij iedere ochtend al vroeg naast je bed, ook in de vakantie? Boek dan nu je kaarten voor Klimbos Fun Forest, want als je om 10:00, 10:30 of 11:00 begint met klimmen krijg je tot wel 25% korting op jouw klimkaarten!

ZOOmervakantie bij Almere Jungle

Ook deze vakantie staan er weer allemaal leuke activiteiten gepland bij Almere Jungle. Er zijn verschillende voederpraatjes, meet & greets en rondleidingen. Dit is je kans om oog in oog te staan met bijvoorbeeld de tenrek egels, de rattenslangen of de kaketoes. Of om te zien hoe de papegaaien walnoten kraken of de wasberen hun voedsel wassen. Wil je weten wat er allemaal te doen is deze zomervakantie? Lees dan snel verder! De ZOOmervakantie activiteiten bij Almere Jungle vinden plaats van 13 juli tot en met 25 augustus.

Uilenzomer bij Stad & Natuur

Oehoe! Sta oog in oog met bijzondere Nederlandse en exotische uilen Deze doe- en beleef expo ‘Nachtbrakers, uilen van de wereld‘ neemt je mee langs bekende Nederlandse uilensoorten, maar ook langs onbekende, exotische en zeldzame uilen. Wist je dat er één uil in een holletje onder de grond leeft? En dat er een uilensoort is die eruit ziet als een roofvogel en zich ook zo gedraagt? Je kunt zelfs van dichtbij zien hoe een kerkuil op zijn prooi afvliegt en deze uiteindelijk grijpt. Cool! Ook buiten op het stadslandgoed zijn uilen te vinden. Beleef de uilen op de Kemphaan!

Kom
langs!

Beleef de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan!